| نویسنده : مهدی حمیدی

علت خنک نکردن کولر گازی

کولر گازی چیست؟

کولر گازی یک دستگاه تهویه مطبوع است که دارای دو قابلیت مهم می‌باشد. این دستگاه قادر است در فصل‌های مختلف سال، محیط را خنک یا گرم کند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این دستگاه، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید. برای اولین بار در تاریخ، جان گوری موفق شد با ساخت یک دستگاه فشار آب و بخار، توانایی تبدیل آب به یخ را به دست آورد. این لحظه تاریخی بزرگ در زمینه ساخت کولر گازی بود و در سال ۱۸۵۱، این اختراع به نام جان گوری ثبت شد.

اجزای یک کولر گازی

کولر گازی شامل قطعاتی چون:

  • کمپرسور: کمپرسور بخشی اساسی از کولر گازی است که مسئول فشردن گاز مبرد و ایجاد دوره متناوب سیکل کاری کولر گازی می‌باشد. این کمپرسور عموماً در واحد داخلی کولر گازی قرار دارد.
  • شیر انبساط: شیر انبساط یک دستگاه کنترلی است که مسئول کاهش فشار گاز مبرد از حالت بالا به حالت پایین در داخل واحد داخلی کولر گازی می‌باشد. این عمل به خنک کردن گاز مبرد و تبدیل آن به مایع می‌ شود.
  • کندانسور: کندانسور بخشی از واحد خارجی کولر گازی است که برای خنک کردن مایع گازی مبرد از طریق انتقال حرارت به محیط خارجی (هوا یا آب) استفاده می‌شود. این عمل باعث تبدیل گاز مبرد به حالت مایع می‌شود.
  • لوله‌های مویین: لوله‌های مویین برای انتقال گاز مبرد از کمپرسور به شیر انبساط و از شیر انبساط به کندانسور و بالعکس استفاده می‌شوند. این لوله‌ها به عنوان مسیر انتقال گاز در داخل سیستم کولر گازی عمل می‌کنند.

برای بررسی کولر گازی های سامسونگ این مقاله را بخوانید.

انواع کولر گازی

شرکت‌های تولید کننده کولرهای گازی به منظور حفظ مشتریان خود و پاسخ به نیازهای متنوع مخاطبان، مجموعه‌ای از انواع مختلف این دستگاه‌ها را در بازار معرفی کرده‌اند که عبارتند از:

  1. یونیت یا مدل پنجره‌ای
  2. مدل اسپلیت یا دو تکه
  3. کولر گازی مدل پرتال
  4. داکت اسپلیت
  5. کولرهای گازی مولتی اسپلیت
  6. مدل سقفی و زمینی
  7. کولرهای گازی مرکزی (ایستاده)

با این تنوع در انواع کولرهای گازی، هر شخص می‌تواند به راحتی دستگاهی را انتخاب کند که عملکرد بهتری در محیط مشخصی ارائه دهد.

عملکرد کولرگازی

عملکرد کولر گازی

کمپرسور، بخش مهمی از سیستم‌های کولر گازی است که در عملکرد آن نقش اساسی ایفا می‌کند. این قسمت وظیفه تبدیل گاز خنک کننده به مایع و بالعکس در دوره‌های سرمایش و گرمایش را داراست. در حالت سرما، ابتدا گاز خنک کننده توسط کمپرسور تراکم می‌شود و تحت فشار قرار گرفته در داخل دستگاه کندانسور قرار می‌گیرد. در این مرحله، گاز حرارت خود را از دست می‌دهد و این حرارت به محیط منتقل می‌شود. سپس مایع تشکیل شده از طریق شیر انبساط به محیط منتقل می‌شود. در مرحله بعدی، مایع به حالت گازی برگشته و از طریق اواپراتور به محیط خارجی داده می‌شود. این گاز، گرمای محیط را جذب می‌کند و برای خنک کردن محیط به کار می‌رود. در حالت گرمایشی، عملکرد کولر گازی تغییر می‌کند. در این حالت، گاز خنک کننده مستقیماً توسط کمپرسور به محیط ارسال می‌شود و به محض ورود به محیط، گرمای خود را از دست می‌دهد. این گرما توسط اواپراتور به محیط منتقل می‌شود و محیط را گرم می‌کند. به این ترتیب، کمپرسور به عنوان قلبی اساسی در عملکرد سیستم کولر گازی و گرمایشی آن نقش دارد. این اجزا از طریق تغییرات فشار و دما به بهبود شرایط حرارتی محیط کمک می‌کنند.

اگر بین انتخاب کولر گازی و کولر آبی مردد هستید این مقاله را بخوانید: کولر گازی بهتر است یا آبی؟ مزایا و معایب هرکدام

مزایا ومعایب کولر گازی

  1. کاهش آلودگی هوا: این دستگاه تهویه مطبوع موجب کاهش آلودگی هوا در محیط می‌شود. با فیلتراسیون هوای ورودی، ذرات معلق و آلودگی‌های مختلف از هوا حذف می‌شوند.
  2. فیلتر ضد حساسیت: بسیاری از مدل‌های این دستگاه دارای فیلترهای ضد حساسیت هستند که می‌توانند ذرات آلرژی‌زا را مانند گرده گل و مواد میکروبی از هوا حذف کنند.
  3. ظرفیت بالا: کولر گازی در حالت سرمایشی و گرمایشی دارای ظرفیت بالایی برای تغییر دما در محیط است و می‌تواند به راحتی در مقابل شرایط آب و هوایی مختلف عمل کند.
  4. نصب آسان: این دستگاه‌ها به صورت مستقل در مکان‌های مختلف نصب می‌شوند و نیاز به سیستم‌های پیچیده تمدید لوله‌ها ندارند.
  5. مصرف کمتر انرژی: مدل‌های کولر گازی دارای کمترین مصرف انرژی هستند و باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های انرژی می‌شوند.
  6. ترموستات دمایی: کولر گازی دارای قابلیت ترموستات دمایی است که به شما اجازه می‌دهد دمای محیط را به دقت تنظیم کنید.
  7. تنظیم خودکار دما: این دستگاه‌ها معمولاً دارای سیستم‌های تنظیم خودکار دما هستند که دمای محیط را به صورت خودکار تنظیم می‌کنند.
  8. بی‌صدا: کولرهای گازی و اسپلیت به طور عمومی بسیار کم صدا هستند و محیط را ناپدید می‌کنند.
  9. بهترین سیستم تهویه مطبوع: این دستگاه‌ ها به عنوان بهترین سیستم تهویه مطبوع شناخته می‌شوند و برای راحتی و سلامتی ساکنان بسیار مؤثر هستند.
  • حفظ محیطی صداعفونی: به دلیل عدم امکان رشد باکتری‌ها و کپک در این دستگاه‌ها، محیطی صداعفونی و تمیز خواهید داشت.

معایب این دستگاه ها نسبت به مزایای آن کمتر است.از نظر معایب، این دستگاه ‌ها از لحاظ هزینه خرید بسیار بالاست و بعضی از مدل‌های آنها دارای مصرف انرژی بالا هستند.

برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌ی راهنمای خرید کولرگازی و معرفی انواع کولرگازی را مشاهده کنید.

علت خنک نکردن کولر گازی

اگرکولر گازی شما همچنان نمی‌تواند به خوبی هوا را خنک کند، ممکن است به دنبال دلیل این مشکل باشید. در ادامه به مشکلات رایج در این خصوص اشاره می‌ کنیم:

  • موقعیت نامناسب کندانسور: ممکن است کندانسور (بخش خارجی کولر گازی) در مکانی نامناسب و بدون تهویه قرار داشته باشد. این مشکل می‌تواند منجر به افزایش دمای محیطی شود و کولر گازی را در خنک کردن هوا کم توان کند.
  • انتخاب ظرفیت نامناسب برای مکان: انتخاب کولر گازی با ظرفیت نادرست نسبت به اندازه و نیاز واقعی مکان می‌تواند باعث عملکرد نامناسب کولر شود. گاهی اوقات کولر گازی زیادی یا کمی دمای هوا را تولید می‌کند.
  • گرفتگی کویل کندانسور: کویل کندانسور (لوله‌های مارپیچ در واحد خارجی کولر) ممکن است به دلیل گرد و غبار یا کثیفی گرفتگی کند. این مشکل باعث کاهش تبادل حرارت و عملکرد نامناسب کولر گازی می‌شود.
  • کثیفی فیلترهای اواپراتور: فیلترهای هوای کولر گازی باید به طور منظم تمیز شوند یا تعویض شوند. کثیفی فیلترها می‌تواند مانع جریان هوای تازه شود و عملکرد کولر را تحت تأثیر قرار دهد.
  • مشکلات گاز: مشکلات گازی نیز می‌تواند باعث عملکرد نامناسب کولر گازی شود. فشار گاز در دستگاه نادرست باشد، امکان خنک کردن مناسب را نخواهد داشت.
  • ایراد در خازن: خازن‌های کولر گازی نقش مهمی در تنظیم دمای هوای خروجی ایفا می‌کنند. اگر خازن دچار ایرادی شود، ممکن است کولر به درستی عمل نکند

برای آشنایی با 6 راهکار ساده برای محافظت از کولر گازی این مطلب را بخوانید.

راه های رفع نقص کولر گازی


راه­ های رفع نقص کولر گازی

برای حل مشکلات کولر گازی خود و جلوگیری از نیاز به تعمیرات پیچیده، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

  1. موقعیت کندانسور: اگر کندانسور کولر گازی شما در معرض نور مستقیم خورشید قرار دارد، بهتر است آن را به مکانی دیگر منتقل کنید یا از یک پوشش سایه‌دهنده برای آن استفاده کنید تا دمای دستگاه افزایش نیابد.
  2. خدمات دوره‌ای: نگهداری منظم کولر گازی بسیار حیاتی است. اگر مدت زمان طولانی است که دستگاه را سرویس نکرده‌اید، باید به سرعت این کار را انجام دهید. این شامل تمیزکردن و تعویض فیلترها و همچنین بررسی عملکرد کولر گازی می‌شود.
  3. بررسی لوله‌ها و شیلنگ‌ها: لوله‌ها و شیلنگ‌های کولر گازی را برای نشتی یا خرابی بررسی کرده و هر نوع مشکل را تعمیر یا تعویض کنید تا جلوی از دست رفتن گاز گرفته شود.
  4. تمیزکردن فیلترها و شبکه‌ها: فیلترها و شبکه‌های کولر گازی را با دقت بررسی کنید. اگر با گرد و غبار تخت یا کثیفی شده‌اند، آنها را با آب شستشو داده و در صورت لزوم، فیلترها را تعویض کنید.
  5. تنظیم ترموستات: اگر مشکلی در ترموستات دستگاه وجود دارد، آن را به درستی تنظیم کنید یا در صورت نیاز، تعمیر یا تعویض کنید.
  6. تعویض خازن: اگر خازن دستگاه دچار مشکلی شده یا از نظر ظاهری فرورفتگی یا برآمدگی دارد، باید آن را تعویض کنید تا عملکرد دستگاه بهبود یابد.
  7. شارژ گاز: اگر گاز دستگاه دچار نشتی شده یا کم شده است، باید آن را مجدداً شارژ کنید تا دستگاه به صورت بهینه کار کند.
  8. تخصصی تعمیر: در صورت نیاز به عیب‌یابی یا تعمیر قطعات، حتماً از تعمیرکار متخصص کولر گازی درخواست کنید تا جلوی ایجاد مشکلات بیشتر در دستگاه شما گرفته شود.

اگر به بررسی کولرگازی های تی سی ال علاقه دارید این مقاله مناسب شماست.

سخن آخر

مجموعه صنیع خانی، انتخابی مناسب برای خرید و نصب و همچنین تعمیر کول های گازی شماست. تیم ما از متخصص ‌های با تجربه و دانش فنی بالا تشکیل شده است که با استفاده از تکنولوژی ‌های روز و ابزار پیشرفته، به عیب‌ یابی دقیق و تعمیر کول ها در تمام زمان‌ها پرداخته و به مشتریان خدمت می‌کنند. برای ما، رضایت مشتریان اولویت دارد و خدمات با کیفیت بالا را تضمین خواهیم کرد.

در نهایت برای خرید کولر گازی اقساطی می توانید از سایت صنیع خانی اقدام کرده و برای خرید بهتر می توانید از مشاوره رایگان متخصصان مجموعه به صورت تلفنی استفاده کنید.

تگ ها:
علت خنک نکردن کولر گازی
لینک صفحه:

مقالات مرتبط

Related Article

شما هم می‌توانید در مورد این محصول نظر بدهید.

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید