| نویسنده : ابوالفضل علی خواه

راهنمای خرید هود آشپزخانه

 عوامل تعیین کننده ای برای خرید هود آشپزخانه ی با کیفیت وجود دارد که به شما کمک می کند یک تصمیم و انتخاب آگاهانه داشته باشید. این عوامل شامل : کارایی، رنگ و سبک، نیازهای روشنایی و نگهداری می باشد. ما در مقاله ی "راهنمای خرید هود آشپزخانه" قصد داریم به شما در انتخاب درست کمک کنیم.

برای خرید لوازم خانگی با بهترین قیمت و کیفیت میتوانید از وبسایت صنیع خانی محصول مورد نظر خودتان را سفارش دهید.

انواع هود آشپزخانه از نظر تهویه

 دو نوع اصلی هود از نظر سیستم تهویه وجود دارد: کانالی و بدون کانال.

  • هود کانالی بهترین گزینه موجود می باشد. این نوع هود هوای آلوده را کاملاً از بین برده  و آن را از طریق کانال کشی به بیرون از خانه هدایت می کند. نصب این گونه هودها به دلیل لوله کشی پیچیده تر است.همچنین هنگامی که در جای خود قرار گرفتند، نصب آن ها به سرعت تکمیل می شود.

 با این حال، اگر امکان نصب کانال برای کشیدن هوای آلوده به بیرون وجود ندارد، باید یک هود چرخشی تهیه کنید.

  • هود بدون کانال (چرخشی) به شرح زیر عمل می کند: فیلتر زغالی هوای نامطبوع را تمیز کرده، بیشتر ذرات چربی و بو را از بین می برد. بنابراین هوا را به آشپزخانه باز می گرداند.

نصب هودهای بدون کانال ساده‌تر می باشد. اما باید به این نکته توجه کنید که نسبت به هودهای کانالی دارای  کارایی کمتری هستند. زیرا بدون خارج کردن دود، گرما یا رطوبت، هوا را به آشپزخانه باز می‌گردانند.

انواع هود از نظر مدل و شکل ظاهری

 اگر برای بار اول برای خرید هود به بازاربروید، با مشاهده مدل‌ها و انواع متنوع آن سردرگم می شوید. انتخاب از میان انواع هود آشپزخانه بستگی به سلیقه و نیاز شما دارد. بنابراین با معرفی و تشریح هرنوع و مدل ازهود،انتخاب برایتان آسان تر می شود.

1.هود زیر کابینتی

هودهای زیرکابینتی از رایج‌ترین انواع هود آشپزخانه می باشند. آن ها از نظر هزینه خرید نیز مقرون به صرفه تر هستند. هود زیرکابینتی بالای اجاق گاز و زیر کابینت متصل شده و معمولاطول آن با طول اجاق گاز برابر می باشد. این برابری به این دلیل است که بتواند همه ی  حرارت و دود را، پیش از رسیدن به کابینت‌ها گرفته و از محیط آشپزخانه دور کند.نصب هودهای زیرکابینتی هم نسبتا ساده می باشد. ظاهر برخی از انواع مدل‌های هودهای زیر کابینتی امروزی تر است. ولی بعضی مدل‌های دیگراین نوع هود، تمرکز اصلی را بر کاربرد و کارکرد هود گذاشته وظاهری ساده‌تر دارند.

هودهای زیرکابینتی در دو مدل با کانال (مجرا) و بدون کانال در بازار وجود دارند.

2.هود دیواری

در برخی آشپزخانه‌ها  اجاق گاز جایی قرار دارد که بالای سر آن کابینتی نیست. در چنین شرایطی نمی توان از هود زیرکابینتی استفاده کرد. این مسئله‌ باعث می شود نوع دیگری از هود آشپزخانه یعنی هودهای دیواری را انتخاب کنید.

هود دیواری به عنوان هود شومینه ای هم شناخته می شود. دلیل این امرشکل‌وشمایل آن است که به شومینه شبیه است. این هودها در قسمت پایینی دارای پهنای بیشتری هستند و هرچه به قسمت بالاتر می رود ، باریک‌تر می شود.

هود جزیره ای

3.هود جزیره‌ای

هود جزیره‌ای نوع دیگری از هود می باشد که برای آشپزخانه هایی استفاده می شود که محل اجاق گازشان جایی در وسط آشپزخانه است. جایی که نه می توان هود را به دیوار متصل کرد و نه کابینتی بالای سر اجاق گاز وجود دارد و نه دیواری. هود جزیره‌ای، برخلاف هود دیواری که مجراهای تهویه‌ ی آن به دیوار متصل است، به مجرای تهویه در سقف متصل شده و از این طریق، دود، حرارت و بو را از محیط آشپزخانه به بیرون هدایت می کند. این هودمناسب آشپز خونه هایی است که کمتر در آن پخت پز میشود.

قیمت هود جزیره‌ای و هزینه نصب آن در مقایسه با هر دو مورد قبلی گران تر می باشد. اما آنچه باعث می شود نظرتان جلب شود، ظاهر امروزی ، زیبای و شیک آن می باشد.

4.هود مخفی یا توکار

این نوع هود به اندازه ی سایر هودها کارایی و کارکرد خوب و مناسب دارد. این مدل هود را بیشترکسانی انتخاب می کنند که زیبایی دکوراسیون آشپزخانه برایشان بسیار اهمیت داشته باشد. این هودها، همان‌طور که از نامشان پیداست، پشت کابینت‌ها مخفی شده و بر ظاهر آشپزخانه و زیبایی آن اثر نمی گذارند.

از لحاظ قیمت هزینه ی خرید هود مخفی یا توکار مناسب می باشد. اما نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که وقتی تمامی هزینه‌های لازم برای نصب و درست‌کردن محل مناسب برای اتصال آن را در نظر داشته باشیم، درمجموع، هزینه نهایی آن در مقایسه با مدل‌های دیگر بیشتر می شود.

5.هود آسانسوری

کارایی هود آسانسوری از دیگر انواع هود کمتر می باشد. هود آسانسوری جایی روی پیشخوان کابینت، نزدیک اجاق گاز قرار گرفته و فقط هنگام استفاده، بیرون آورده می شود. و در صورت استفاده نکردن به زیر کابینت‌ها برگردانده می شود.این مدل از هود به مجراهای تهویه هوای زیرزمینی متصل شده و مثل سایر مدل‌ها هوا را از بالا خارج نمی کند بلکه این کار به وسیله ی مکش روبه‌پایین انجام می شود. این کار دشوارتر از مکش روبه‌بالای هوا بوده و به‌همین‌خاطر است که هود آسانسوری در برابر سایر مدل‌ها کارایی کمتری دارد.

چند نکته درباره ی نگهداری از هود

1.قبل از اینکه هود مورد نظر را خریداری کنید ، دست خود را به آرامی روی قسمت زیرین آن بکشید تا مطمئن شوید که لبه‌های زبر یا تیز ندارد. زیرا وجود این لبه ها هنگام تمیز کردن باعث آسیب می شود.

2.پس از خرید و استفاده ازهود باید توجه داشته باشید که چربی و دوده در فیلترها، در قسمت زیرین هود و روی مجراها جمع می شوند. اگر فیلترها مسدود شوند، کارایی آن ها به مرور مختل می شود.

3.فیلترهای مشبک آلومینیومی را باید در آب صابون خیس کرده یا در ماشین ظرفشویی بگذارید تا چربی انباشته شده از بین برود.

4.تمام سطوح با یک صابون یا مایع ظرفشویی ملایم و حداقل یک بار در ماه تمیز شود.

5.فیلترهای زغالی باید 2 تا 4 بار در سال بسته به تعداد دفعات استفاده از هود عوض شود.

6.پره های فن را باید تمیز کنید. در بسیاری از مدل ها این تیغه های با قابلیت جدا شدن آسان را می توانید در ماشین ظرفشویی قرار دهید.

تگ ها:
راهنمای خرید هود آشپزخانه
لینک صفحه:

شما هم می‌توانید در مورد این محصول نظر بدهید.

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید