| نویسنده : مهدی حمیدی

تعویض نکردن فیلتر یخچال چه عوارضی دارد؟

مقدمه

 استفاده از آب سردکن یخچال ها امروز بسیار رواج یافته است و در اکثریت یخچال فریزر ‌ها می ‌توان وجود آب ‌سرد کن‌ ها را به ‌وضوح مشاهده کرد. آیا تا کنون به این موضوع توجه داشته‌اید که می‌ بایست فیلتر یخچال را تعویض کرد؟ یا اصلاً این ‌که تعویض نکردن فیلتر یخچال چه عوارضی دارد؟ و سؤالات این‌ چنینی که درمورد فیلتر یخچال ها و تعویض آن‌ ها وجود دارد. شاید تاکنون این موضوع توجه نداشته اید که فیلتر یخچال ها بعد از مدتی نیاز به تعویض داشته و در صورت عدم تعویض می‌تواند خطرات سلامتی را برای مصرف ‌کنندگان به ‌همراه داشته باشد.

 تولید کنندگان، فروشندگان و حتی تعمیر کاران فیلتر ها بر این باورند که نگه ‌داری و سرویس فیلتر های یخچال ها از خرید آن ‌ها بسیار با اهمیت ‌تر می ‌باشد چرا که بسیاری از مصرف ‌کنندگان به دلیل عدم توجه کافی به فیلتر یخچال ها همچنان از آن ‌ها استفاده می‌ کنند. اگر شما از این دست مصرف‌ کنندگان می ‌باشید باید بدانید که تعویض دیر هنگام فیلتر های تصفیه آب یخچال ها می ‌تواند صدمات جبران ‌ناپذیری از نظر سلامتی به بدنتان و از نظر جسمی به جیبتان وارد کند فیلتر های تصفیه تا حدی مشخص، قابلیت حذف آلاینده‌ های آب را دارند و در طولانی ‌مدت زمانی ‌که ظرفیت آن ‌ها سر ریز شود، مجدداً آلاینده‌ های جذب شده از قبل را به آب آشامیدنی برگردانده و معضلاتی را برای مصرف‌کنندگان به ‌همراه دارند.

 مجموعه صنیع خانی با توجه به دانستن این موضوعات و عدم توجه مصرف‌ کنندگان نسبت ‌به این موضوع تصمیم دارد در طی این مقاله عوارض عوض نکردن یا دیر عوض کردن فیلتر یخچال را برای شما معرفی کند که به‌ خوبی متوجه خسارات و آسیب‌ های ناشی از این موضوع شوید. بنابراین پیشنهاد می ‌شود تا انتهای این مبحث با مجموعه صنیع خانی همراه باشید.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای تمیز نگه داشتن یخچال

 

عوارض مکانیکی

عوارض مکانیکی

 به‌ طور کلی در صورتی‌که ما نسبت ‌به موضوع مذکور توجه کافی نداشته باشیم عوارض بسیار زیادی برای ما ایجاد خواهد شد. که می ‌توان گفت این عوارض به ۲ دسته عوارض مکانیکی و عوارض شیمیایی تقسیم بندی می شوند. چرا که در دسته اول باعث خرابی و از کار افتادن برخی از بخش ‌های سیستم آب ‌رسانی یخچال شده و در بخش دوم ایجاد میکروب ها و آلاینده‌ های شیمیایی را برای مصرف‌ کنندگان به ‌همراه خواهد داشت. در ادامه تمامی این عوارض با جزئیات شرح داده شده ‌است.

قطع شدن سیستم آب یخچال

 اولین عارضه دیر عوض کردن یا عدم تعویض فیلتر یخچال، مسدود شدن مسیر آب ‌رسانی یا از کار افتادن آن می ‌باشد. همه ما به ‌خوبی می‌ دانیم که وظیفه فیلتر های تصفیه موجود در یخچال ‌ها گرفتن آلاینده‌ ها و ذرات معلق در آن ‌ها می ‌باشد. بنابراین زمانی‌که ما نسبت ‌به تعویض فیلتر یخچال و یا سرویس و نگه ‌داری آن توجه کافی نداشته باشیم و عمر فیلتر یخچال ما به پایان رسد سیستم فیلترا سیون دیگر نخواهد توانست آلاینده‌ ها را گرفته و در نتیجه باعث عبور آلاینده‌ ها از آن می ‌شود بنابراین عبور آلاینده‌ هایی مانند گل ‌و لای ‌ها، شن و ماسه و دیگر ذرات معلق، در چرخه انتقال آب یخچال به حرکت در خواهد آمد و مسیر ها را تنگ و در برخی از اوقات به‌ طور کامل مسدود خواهد کرد. که این اتفاق نه ‌تنها هزینه تعویض فیلتر را برای شما به‌ همراه خواهد داشت بلکه سیستم آب‌ رسانی یخچال فریزر شما نیز نیازمند تعمیر و تعویض خواهد بود.

 

انتقال آب با فشار پایین

 دومین نتیجه منفی تعویض نکردن فیلتر یخچال کم شدن فشار آب خروجی آن ‌ها می ‌باشد. ممکن است مشاهده کرده باشید که سیستم آب ‌رسانی یخچال ‌ها از لوله ‌های بسیار ظریف و کوچکی تعبیه شده‌ است که قطر درونی آن ‌ها به نیم سانتی ‌متر نمی‌ رسد به‌ همین دلیل زمانی‌که سیستم فیلترا سیون نتواند آلاینده ‌ها و گل ‌و لای های موجود در آب را جذب کند وارد سیستم آب ‌رسانی یخچال می شوند. این آلاینده‌ ها در سیستم لوله‌ کشی و شلنگ کشی یخچال رسوب کرده و در نهایت کاهش شدید فشار آب را با خود به ‌همراه خواهد داشت در نتیجه ما با انتقال آب با فشار بسیار پایین مواجه خواهیم شد.

از کار افتادن شیر برقی یخچال فریزر

 برای کنترل میزان ورودی و خروجی آب در یخچال ‌ها مخصوصاً یخچال ‌های ساید بای ‌ساید از شیر های قطع کن برقی استفاده می‌ گردد. بنابراین زمانی ‌که سیستم آب‌ رسانی یخچال دچار گرفتگی شود کاهش افت فشار آب را با خود به ‌همراه خواهد داشت که این اتفاق باعث می‌ شود تا شیر برقی مدت زمان بیشتری فعالیت داشته تا بتوانند مخزن آب را به ‌طور کامل پر کند در نتیجه کارکرد شیر برقی افزایش یافته و در نهایت استهلاک بیش ‌از حد را برای آن به ‌همراه خواهد داشت که در انتها ما با شیر برقی سوخته یخچال مواجه می ‌شویم علاوه‌ بر این مورد شن و ماسه ‌های موجود در آب‌ ها که توسط فیلتر نتوانسته ‌اند جذب شوند عملکرد این دستگاه را مختل خواهند کرد.

عوارض شیمیایی

 تا این‌ جای مبحث به‌ خوبی با عوارض مکانیکی و هزینه ‌های تعمیراتی ناشی از تعویض نکردن فیلتر یخچال آشنا شدید در ادامه عوارض شیمیایی که می ‌تواند عدم تعویض فیلتر یخچال برای ما داشته باشد ارائه شده ‌است.

مقاله پیشنهادی: راهنمای سفید و براق کردن یخچال فریزر

 

ایجاد باکتری و ویروس در یخچال

ایجاد باکتری و ویروس در یخچال

 زمانی‌که یک فیلتر به ظرفیت اشباع خود رسیده باشد و نتواند آلاینده ‌ها را به خود جذب کند این آلاینده ها در سیستم آب ‌رسانی یخچال نفوذ کرده و اختلالاتی را برای اون به وجود می ‌آورند این آلاینده‌ ها علاوه ‌بر وجود اختلالات مکانیکی و از کار افتادن بخشی از سیستم آب ‌رسانی یخچال باعث رسوبات می‌ شوند که این رسوبات محیطی کاملاً مناسب را برای رشد باکتری ‌ها و ویروس ‌ها ایجاد می کند. محیط ایجاد شده که لایه‌ای خزه مانند و لجن طور می ‌باشد سلامت یخچال و مواد غذایی موجود در آن را به خطر انداخته و نه ‌تنها یخچال باید ضد عفونی گردد بلکه سیستم شیلنگ کشی ها و چرخه آب ‌رسانی یخچال نیز باید اسید شویی شده و شلنگ ‌ها نیز تعویض گردند.

ایجاد میکروب در فیلتر

 همون ‌طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم زمانی‌که فیلتر به نقطه اشباع خود رسیده باشد نه‌ تنها آلاینده‌ ها را جذب نمی ‌کنند بلکه آن‌ ها را نیز به چرخه آب ‌رسانی نیز اضافه می ‌کند بنابراین وجود آلاینده ‌ها در فیلتر ها در طولانی‌ مدت باعث ایجاد انگل ‌ها و میکرو ارگانیزم‌ های بیماری ‌زا خواهد شد که این میکروب‌ ها به‌ راحتی هنگام عبور آب از فیلتر به چرخه آب اضافه خواهد شد و در نهایت مصرف ‌کننده از آن نیز استفاده خواهد کرد. بنابراین می ‌توان گفت استفاده از فیلتر های تاریخ گذشته یا فیلتر هایی که عمر خود را به سرانجام رسانده ‌اند می‌ تواند بیماری‌ های خطرناکی را نه ‌تنها برای کودکان و سالمندان بلکه برای همه افراد استفاده‌ کننده از آن آب به ‌همراه داشته باشد.

انتقال مواد شیمیایی

 در سیستم فیلتر یخچال ‌ها بخشی با عنوان کربن وجود دارد که هدف آن حذف انواع مواد شیمیایی و کلر ها و انواع سموم و آفت‌ کش ‌ها می ‌باشد. در صورتی‌ که فیلتر یخچال به نقطه اشباع خود برسد دیگر قادر نخواهد بود که آلاینده‌ های مذکور را به بخش کربن جذب کند بنابراین این مواد به ‌راحتی در آب شرب به سیستم مخزن آب یخچال انتقال خواهند یافت.

تغییر طعم و بوی آب

 از دیگر وظایف فیلتر ها ایجاد بو و حذف طعم ‌ها و بو های نا مناسب در آب ‌ها می ‌باشد اما اگر فیلتر یخچال به نقطه اشباع خود رسیده باشد و دیگر نتواند فرآیند فیلتراسیون آب را به ‌درستی انجام دهد نه‌ تنها بو و طعم خود آب را نخواهد گرفت بلکه بو و طعم‌ های بسیار نا مناسبی که ناشی از ایجاد همان میکروب ‌ها و ویروس ‌ها در داخل فیلتر بوده است را به آب نیز انتقال خواهد داد.

 تغییر رنگ آب و یخ ها

 بسیاری از اوقات ممکن است شنیده باشید یا دیده باشید که آب موجود در مخزن آب یخچال دچار تغییر رنگ یا به ‌صورت زرداب شده باشد که بسیاری از افراد با توجه به اعتمادی که نسبت ‌به فیلتر یخچال خود دارند از آن آب استفاده می ‌کنند ولی دلیل آن از کار افتادگی فیلتر یخچال می ‌باشد. همچنین بسیار شنیده شده‌ است که یخچال‌ های یخ ساز که معمولاً یخچال ‌های ساید بای ‌ساید به این امکانات تجهیز هستند یخ‌ های بسیار شفاف و زیبایی را تولید می ‌کنند بنابراین اگر سیستم فیلتراسیون یخچال از کار افتاده باشد و نسبت‌ به تعویض آن دیر اقدام شود باعث انتقال تمامی آلاینده ها و مواد شیمیایی و میکروب ‌ها به سیستم یخ ساز یخچال شده و در نهایت یخ ‌های کدر با طعم و بوی نامناسب ارائه می ‌دهد.

 در نهایت

 در این بخش مجموعه صنیع خانی تمام تلاش خود را کرده ‌است تا تمامی عوارض ناشی از عدم تعویض فیلتر یخچال یا تعویض نکردن فیلتر یخچال را برایتان شرح دهد همه ما تا این‌ جا به ‌خوبی دانسته‌ایم که چه خطراتی را می‌ تواند این اتفاق برایمان رقم بزند. مجموعه صنیع خانی یکی از بزرگ‌ ترین عرضه‌ کنندگان لوازم خانگی در ایران می ‌باشد همچنین اگر فیلتر تصفیه آب یخچال شما دچار مشکل و یا از کارافتاده شده باشد و قصد تعویض آن را دارید می ‌توانید از برند های مختلف نسبت‌ به خرید یخچال فریزر خود از مجموعه صنیع خانی بهره ببرید. همچنین در این مجموعه قابلیت مقایسه انواع فیلتر ها و دیگر لوازم خانگی برای شما فراهم شده‌ است که به‌راحتی می‌ توانید با مقایسه کردن و با توجه به ویژگی‌ های مد نظر خود، محصولات و انواع لوازم ‌خانگی مد نظر خود را تهیه کنید.

تگ ها:
تعویض نکردن فیلتر یخچال چه عوارضی دارد؟
لینک صفحه:

شما هم می‌توانید در مورد این محصول نظر بدهید.

برای ثبت نظر، لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید