فر کانوکشن دار چیست و چه مزایایی دارد؟
اگرچه فرهای کانوکشن دار و فرهای معمولی در ظاهر شبیه به هم به نظر می رسند، اما وقتی به داخل آن ها نگاه می کنید، تفاوت بین این دو را به راحتی متوجه می شوید. برای بررسی فرکانوکشن دار ابتدا به تعریف و طرز عملکرد آن می پردازیم.
اگر قصد خرید مایکروویو با بهترین قیمت و کیفیت را دارید می توانید محصول خود را از وبسایت ما با بهترین قیمت و کیفیت سفارش دهید.
فر کانوکشن خانگی
فر کانوکشن خانگی یک وسیله ی مفید و کارآمد در آشپزخانه است که به شما این امکان را می دهد تا غذاهای خوشمزه و متنوعی را در خانه طبخ کنید. این فرها از تکنولوژی های پیشرفته استفاده می کنند که اجازه می دهند غذاها را به صورت یکنواخت پخت کنید. فرهای کانوکشن خانگی معمولاً دارای انواع و اقسامی از قابلیت ها مانند پخت، پخت و پز، گریل، دم کردن و حتی بخارپز هستند، که این امر به شما امکان می دهد تا با تنوع بیشتری در طبخ غذاها آشنا شوید. همچنین، این فرها معمولاً دارای ابعاد مناسبی برای استفاده در فضاهای کوچکتر هستند و می توانند به عنوان یک جایگزین مناسب برای فرهای بزرگ تر و صنعتی در خانه ها باشند.
بیشتر بدانید: راهنمای خرید لوازم کاربردی در آشپزخانه
کانوکشن در فر چیست ؟
معنی کانوکشن در فر همان فر های فن دار است. فرهای کانوکشن دارای سیستم هایی برای چرخش هوا هستند که به توزیع یکنواخت حرارت و بخار درون فر کمک می کنند، قابلیت های فر کانوکشن دار شامل: چرخش هوا برای پخت و پز یکنواخت تر، کنترل دما و فشار بخار برای جلوگیری از سوختن یا پخت ناهمگون غذاها و همچنین سیستم های خنک کننده برای حفظ دمای محیطی فر است.
فر کانوکشن دار و مزایای آن
فر کانوکشن دار اجاق گازی است که دارای فن و سیستم خروجی هوا است تا هوای گرم را درون فر به گردش درآورد. این گردش هوا باعث می شود نقاط سرد و گرم کاهش یافته و غذاها در هر قفسه به طور یکنواخت پخته شوند. برخی از این فرها دارای یک عنصر گرمایش سوم به نام جابجایی واقعی هستند که به پخت سریع تر غذاها کمک می کند.
مزیت دیگر فرهای کانوکشن دار این است که فن و سیستم اگزوز، رطوبت فر را کاهش می دهند؛ بنابراین غذاها از بیرون ترد و قهوه ای و از داخل آبدار باقی می مانند.
اکثر فرهای کانوکشن دار دارای تنظیم کانوکشن هستند که با فعال کردن فن، اگزوز و عنصر گرمایش سوم، امکان پخت یکنواخت و سریع تر را فراهم می کند. این تنظیم را می توان روشن یا خاموش کرد؛ وقتی روشن است، از مزایای کامل فر کانوکشن بهره مند می شوید و وقتی خاموش است، فر مانند یک فر معمولی عمل می کند.
از دیگر مزایای فرهای کانوکشن دار می توان به پخت و تفت سریع تر، گرم شدن سریع، و امکان پخت همزمان چندین غذا اشاره کرد.
مقاله پیشنهادی: اجاق گاز صفحه ای یا مبله؟
برای بیشتر کارهای آشپزی، مانند برشته کردن و پخت گوشت، سبزیجات، ماهی و کلوچه، از تنظیم کانوکشن فر استفاده کنید.
با پخت کانوکشن، گوشت هایی مثل مرغ و بوقلمون لایه ی بیرونی ترد و خوشمزه ای پیدا می کنند، در حالی که داخل آن ها آبدار باقی می ماند. همچنین با این روش، کوکی ها و کلوچه ها بسته به محل قرارگیری شان در فر، یکنواخت تر پخته می شوند. برای بهترین نتیجه، ظروف پخت را روی چند قفسه متمرکز کنید تا از پخت چند طبقه بهره مند شوید.
برای بعضی غذاها و دسرهای ظریف مانند کیک، نان سریع، کاسترد و سایر شیرینیها، بهتر است از تنظیمات معمولی فر استفاده کنید تا بافت لطیف و دلخواه حفظ شود.
نحوه استفاده از فر کانوکشن دار
برای پخت و پز با فر کانوکشن دار این مراحل را باید دنبال کنید.
- دستورهای غذا را بررسی کنید
اگر با فر کانوکشن غذا می پزید، دستور غذا را بررسی کنید تا ببینید چطور باید زمان / دما را تنظیم کنید. در حالی که اکثر دستور العمل ها برای فرهای معمولی نوشته می شوند، برخی از دستور العمل ها، زمان و دمای مناسبی را برای پخت و انتقال حرارت توصیه می کنند.
- تنظیم دما
یک راه حل خوب برای جابجایی فن این است که به سادگی 25 درجه فارنهایت را از دمای ذکر شده کم کنید. تنظیم زمان و دما بسته به حفره فر می تواند متفاوت باشد. اما اگر دستور پخت کلوچه مورد علاقه تان به شما می گوید که تا 325 درجه فارنهایت گرم کنید، دما را روی 300 درجه فارنهایت می توانید تنظیم کنید.
- تنظیم زمان
زمان ذکر شده را در 0.75 ضرب کنید. برای مثال، اگر دستور پخت شیرینی شما 40 دقیقه طول می کشد، آن را روی 30 دقیقه می توانید تنظیم کنید.
- پیش گرم کنید
فر خود را روی دمای تنظیم شده گرم کنید. یک ویژگی فرهای کانوکشن این است که به سرعت گرم می شوند.
- غذا را سرخ کنید یا بپزید
تایمر خود را برای زمان تنظیم شده قرار داده و ظروف خود را روی قفسه های فر قرار دهید تا حرارت ثابت و پخت انجام شود. از تنظیم برشته کانوکشن برای لایه بیرونی قهوه ای و ترد روی گوشت ها می توان استفاده کرد.
باید و نباید ها برای استفاده از فر کانوکشن
- زمان و دمای فر را برای بهترین نتیجه ی پخت تنظیم کنید.
- برای افزایش گردش هوا از ظروف آشپزی و وسایل پخت مناسب استفاده کنید.
- برای برشته شدن، قهوه ای شدن و ترد کردن از تنظیم برشته کانوکشن استفاده کنید.
- با وسایل آشپزی بلند و بزرگ، فن فر کانوکشن را مسدود نکنید.
- اجاق گاز خود را بیش از حد پر و شلوغ نکنید. ازدحام بیش از حد می تواند باعث کاهش کارایی فر شود.
- از تنظیم کانوکشن خود برای دسرهای مرطوب و ظریف و محصولات پخته مانند چیزکیک ، نان موز و... استفاده نکنید.
پیشنهاد مطالعه: چگونه یک فر را تمیز کنیم؟
تفاوت فر بدون فن کانوکشن با فر کانوکشن دار
سوالات متداول
برای اکثر کارهای آشپزی ، برشته کردن و پخت مواد غذایی از جمله گوشت ، سبزیجات ، ماهی، کلوچه از تنظیم کانوکشن فر خود استفاده کنید.
فر کانوکشن دار یک نوع فر است که دارای سیستمهایی برای توزیع یکنواخت حرارت و هوا در داخل فر است. این سیستمها عموماً شامل یک فن هستند که هوا را درون فر چرخانده و به پخت و پز یکنواخت غذاها کمک میکند.
مزایای استفاده از فر کانوکشن دار شامل پخت یکنواختتر غذاها، کاهش زمان پخت، صرفهجویی در انرژی، امکان پخت چندین غذا همزمان و کاهش خطر ایجاد نقاط سوختنی یا ناپخته در غذاها است.
مصرف برق فرهای کانوکشن دار با فن ممکن است به مقداری بیشتر از فرهای معمولی باشد؛ اما به دلیل کارایی بالاتر در پخت و پز و صرفهجویی در زمان پخت، در نهایت مصرف انرژی میتواند کاهش یابد.
برای انتخاب بهترین مدل فر کانوکشن دار، عواملی مانند ابعاد فر، قدرت و کارایی فن، قابلیتهای کنترلی (مانند تنظیم دما و زمان)، و نیازهای آشپزخانه خود را مورد بررسی قرار دهید. همچنین، ارزیابی نظرات و تجربیات کاربران موجود درباره مدلهای مختلف نیز مفید خواهد بود.
اصلیترین فرق بین این دو نوع فر، نوع انرژی مورد استفاده است؛ فرهای گازی با استفاده از گاز طبیعی یا پروپان، و فرهای الکتریکی با استفاده از برق عمل میکنند.