تفاوت اجاق های برقی در مقابل اجاق های گازی
تفاوت اصلی بین اجاق گازی و برقی در نوع سوخت آن ها است؛ اجاق های گازی از گاز طبیعی برای پخت و پز استفاده می کنند، در حالی که اجاق های برقی با برق کار می کنند. هر دو نوع اجاق را می توان به صورت یک مجموعه کامل خریداری کرد، یعنی واحدی که هم شامل اجاق گاز و هم فر باشد.
اجاق گاز چیست؟
اجاق گاز یکی از وسایل آشپزخانه است که با گاز طبیعی یا پروپان کار می کند. شعله های موجود در اجاق، غذا را گرم می کنند و در حین احتراق مقداری رطوبت تولید می شود که در هوا پخش می شود. اجاق گاز معمولاً به صورت یک دستگاه کامل عرضه می شود که هم شامل سطح گاز برای پخت و هم فر برای طبخ غذا است.
اجاق برقی چیست؟
فر برقی یک وسیله آشپزخانه است که به جای گاز با برق کار می کند. در گذشته، بیشتر فرهای برقی از سیم پیچ های حرارتی برای پخت استفاده می کردند، اما مدل های جدید تر از اجاق های صاف و القایی بهره می برند. مشابه اجاق های گازی، این فرها نیز دارای عناصر گرمایی داخلی هستند که با تشعشع، غذا را گرم و آماده می کنند.
مقاله پیشنهادی : راهنمای خرید اجاق گاز

اجاق گازی در مقابل برقی: چه تفاوت هایی با هم دارند؟
اگر در حال بازسازی یا ساختن یک خانه جدید هستید، ممکن است بین اجاق گازی و برقی یکی را انتخاب کنید. در اینجا چند تفاوت وجود دارد که باید در نظر بگیرید:
- در دسترس بودن: بیشتر خانه ها امکان نصب اجاق برقی را دارند، اما برای استفاده از اجاق گازی، باید خط گاز طبیعی به آشپزخانه وصل شود. قبل از بررسی سایر ویژگی ها، ابتدا مطمئن شوید که خانه شما شرایط لازم برای نصب اجاق گازی را دارد.
- نوع سوخت مصرفی: بسیاری از آشپزها اجاق گازی را دوست دارند، چون می توانند غذا را مستقیم روی شعله بپزند و تنظیم شعله بالا و پایین، تجربه ای بصری از آشپزی فراهم می کند. در مقابل، اجاق های برقی گرما را به شکل یکنواخت تر توزیع می کنند. اگر نمیخواهید بین اجاق گازی و برقی انتخاب کنید، مدل های دوگانه سوز گزینه ی مناسبی هستند که هر دو نوع اجاق را در یک دستگاه ترکیب می کنند.
- هزینه ها: هزینه خرید یک اجاق گازی بیشتر به مدل و ویژگی های آن بستگی دارد، اما هزینه های عملیاتی کوره های گازی معمولاً کمتر است. اجاق های گازی انرژی را کارآمد تر مصرف می کنند و گاز طبیعی معمولاً ارزان تر از برق است. در مقابل، اجاق های برقی قابلیت استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر مانند خورشید یا باد را دارند.
- رطوبت:اجاق های گازی هنگام سوختن، مقداری رطوبت آزاد می کنند که می تواند کیک ها و پای ها را مرطوب نگه دارد. در مقابل، فرهای برقی گرمای خشک تری تولید می کنند که باعث ترد و برشته شدن بهتر غذاها می شود.
- ایمنی: اجاق های گازی به طور کلی ایمن هستند، اما نسبت به اجاق های برقی خطراتی مانند نشت گاز دارند. شعله باز اجاق گازی حرارت و آتش را به آشپزخانه منتقل می کند، در حالی که اجاق های القایی هنگام لمس گرم نمی شوند. همچنین اجاق های گازی ممکن است مقدار کمی دی اکسید نیتروژن تولید کنند، بنابراین تهویه مناسب آشپزخانه بسیار مهم است.
- سرعت: اجاق های برقی برای رسیدن به دمای مورد نظر کمی کند تر از اجاق های گازی عمل می کنند، چون شعله های گازی گرمای فوری فراهم می کنند. با این حال، مدل های برقی جدید عملکرد بهتری دارند و فرهای برقی جدید نیز سریع تر از فرهای گازی پیش گرم می شوند.
مقاله پیشنهادی: ۵ راه آسان و سریع برای برق انداختن اجاق گازنکات ایمنی مربوط به استفاده از اجاق گاز
نکات ایمنی مهم برای استفاده از اجاق های گازی عبارتند از:
-
اگر بوی گاز احساس کردید، فوراً شیر گاز را ببندید و پنجره ها را باز کنید.
-
از دسترسی کودکان به اجاق گاز جلوگیری کنید.
-
به رنگ شعله ها دقت کنید تا مطمئن شوید درست می سوزند.
-
استفاده از هود و هواکش می تواند ایمنی و کیفیت پخت با اجاق گاز را افزایش دهد
-
در جدول زیر مزایا و معایب اجاق های گازی و برقی به طور خلاصه ارائه شده است:
مزایا و معایب اجاق های گازی و برقی
| نوع اجاق | مزایا | معایب |
| گازی |
|
|
| برقی |
|
|