تفاوت اجاق های برقی در مقابل اجاق های گازی – تفاوت ها در چیست؟

تفاوت اجاق های برقی در مقابل اجاق های گازی – تفاوت ها در چیست؟

تفاوت بین اجاق گازی و برقی در این است که کوره های گازی از گاز طبیعی به عنوان منبع سوخت استفاده می کنند، در حالی که اجاق های برقی از برق استفاده می کنند. شما می توانید هر دو نوع فر را به عنوان بخشی از یک مجموعه خریداری کنید، واحدی که شامل اجاق گاز و اجاق گاز است.

اجاق گاز چیست؟

اجاق گاز یک وسیله آشپزخانه است که از گاز طبیعی یا پروپان به عنوان منبع سوخت استفاده می کند. اجاق های گازی از طریق تشعشعات مشعل هایی که در داخل اجاق قرار دارند، غذا را گرم می کنند. گاز احتراق نیز مقدار کمی رطوبت را آزاد می کند که در هوا به گردش در می آید. محدوده گاز وسیله ای است که هم شامل اجاق گاز و هم یک اجاق گاز با شعله باز است.

اجاق برقی چیست؟

فر برقی یک وسیله آشپزخانه است که به جای گاز با برق کار می کند. برای سال‌ها، بسیاری از مجموعه‌های برقی دارای اجاق‌هایی با سیم‌پیچ‌های برقی بودند. مدل‌های جدیدتر از اجاق‌های صاف و القایی استفاده می‌کنند. مانند اجاق های گازی، اجاق های التقاطی دارای عناصر گرمایی داخلی هستند که غذا را از طریق تشعشع گرم می کنند.

اجاق های برقی

اجاق گازی در مقابل برقی: چه تفاوت هایی با هم دارند؟

اگر در حال بازسازی یا ساختن یک خانه جدید هستید، ممکن است بین اجاق گاز و برقی یکی را انتخاب کنید. در اینجا چند تفاوت وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

  1. در دسترس بودن: اکثر خانه ها می توانند اجاق برقی را در خود جای دهند. برای نصب اجاق گاز، باید یک خط گاز طبیعی به آشپزخانه خود راه اندازی کنید. قبل از در نظر گرفتن سایر عوامل، دریابید که آیا خانه شما می تواند اجاق گاز را در خود جای دهد یا خیر.
  2. اجاق گاز: بسیاری از آشپزها اجاق گاز را ترجیح می دهند زیرا می توانند غذاها را مستقیماً روی شعله ذغال کنند. بالا و پایین بردن شعله یک تجربه آشپزی بصری را فراهم می کند. با این حال، اجاق‌های برقی پتانسیل توزیع یکنواخت‌تر گرما را دارند. شاید مجبور نباشید بین اجاق گاز برقی و اجاق گاز یکی را انتخاب کنید. محدوده های دوگانه سوز دارای اجاق های برقی و اجاق گاز هستند.
  3. هزینه ها: هزینه اولیه یک اجاق گاز بیشتر به این بستگی دارد که آیا یک مدل جدیدتر است و چه ویژگی هایی نسبت به منبع سوخت آن دارد. با این حال، هزینه های عملیاتی برای کوره های گازی کمتر است. کوره های گازی نسبت به اجاق های برقی از نظر انرژی کارآمدتر هستند و گاز طبیعی به طور کلی ارزان تر از برق است. با این حال، اجاق‌های برقی پتانسیل کار با منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی یا بادی را دارند.
  4. رطوبت: مشعل های گازی هنگام سوزاندن مقداری رطوبت در هوا آزاد می کنند که می تواند به مرطوب نگه داشتن کیک ها و پای ها کمک کند. فرهای برقی گرمای خشک تری تولید می کنند که به ترد شدن غذاهای برشته کمک می کند.
  5. ایمنی: اجاق‌های گازی به‌خصوص خطرناک نیستند، اما در مقایسه با اجاق‌های برقی، خطرات ایمنی بیشتری از جمله نشت گاز دارند. اجاق‌های شعله باز آتش را وارد آشپزخانه می‌کنند، در حالی که اجاق‌های القایی در لمس گرما احساس نمی‌شوند. اجاق های گازی همچنین می توانند مقدار کمی دی اکسید نیتروژن سمی آزاد کنند، بنابراین مهم است که آشپزخانه خود را به خوبی تهویه کنید.
  6. سرعت: اجاق‌های برقی برای رسیدن به دمای مورد نظر نسبت به گاز بیشتر طول می‌کشند، زیرا شعله‌ها گرمای آنی را فراهم می‌کنند. با این حال، مدل های الکتریکی جدیدتر می توانند از همتایان گازی خود بهتر عمل کنند. فرهای برقی جدید نیز سریعتر از فرهای گازی پیش گرم می شوند.
  7. نکات ایمنی مربوط به استفاده از اجاق گاز

    نکات ایمنی مربوط به استفاده از اجاق گاز به شرح زیر می باشند:

    • در صورتی که بوی گاز در اجاق گاز شما بروز کرد، سریعا شیر گاز را بسته و پنجره ها را باز کنید.
    • مراقب دسترسی کودکان به اجاق گاز باشید.
    • به رنگ شعله ها هنگام سوختن دقت کنید تا درست بسوزند.
    • استفاده از هود و هواکش میتواند کیفیت استفاده از اجاق گاز شما را بالا ببرد.